Prijzen

  • Tot 30 juni 2020 vraagt u via www.energielabelvoorwoningen.nl zelf een energielabel aan voor €9,- incl. BTW. Voor het registreren van het energielabel door Energielabel Zuid-Nederland toetst u aan het eind van de aanvraag “Boonman” in het zoekvenster in.
  • Vanaf juli 2020 is de prijs €190,- incl. BTW voor registratie na de opname bij u in de woning van het precieze energielabel volgens de nieuwe methode. U maakt hiervoor een afspraak waarna de adviseur bij u langs komt en het energielabel voor u verzorgt.

Er worden geen extra kosten, km vergoeding of toeslagen en meerwerk gerekend.

Waarom dit verschil in prijs?

De overheid heeft bepaald dat vanaf 1 juli 2020 de registratie van het energielabel via de webapplicatie vervalt. In de nieuwe methode komt er een adviseur thuis bij u langs om de woning op te nemen. Hierbij worden kenmerken vastgelegd zoals woningtype, ligging, de constructie en installaties van uw woning. Deze gegevens worden gedocumenteerd opgeslagen en verwerkt waarna u het energielabel ontvangt. Groot voordeel van deze methode is dat het energielabel heel precies wordt bepaald zodat u en toekomstige kopers weten hoe de energetisch staat van uw woning is en welke energiebesparende maatregelen voor uw woning nog genomen kunnen worden. Deze werkwijze bepaalt preciezer het energielabel, maar omdat de adviseur vanaf die datum bij u thuis langs komt zijn de kosten hoger.